Nieuws                                                                            

Flipje op wielen schrapt van wege  de te verwachte weers omstandigheden de toertocht in omgeving IJzendoorn

  

Flipje op wielen start met veel informatie                    
TIEL – Met een interessante vaardigheidscursus is Flipje op wielen het nieuwe programma gestart. Deze cursus wordt in augustus herhaald voor diegene die de cursus in april gemist hebben. Verder zijn er zes toertochten ingepland, is ook deelname aan de avondvierdaagse mogelijk.
De cursus bestond uit twee delen. De toehoorders kregen in projectievorm meerdere verkeerssituaties voorgeschoteld. Veilig Verkeer gaf daarbij uitleg, tips en adviezen. De deelnemers kregen volop gelegenheid om vragen te stellen. Aansluitend kon in de verkeerstuin van Vrijthof in praktische zin geoefend worden. Er was ondermeer een remproef en oneffen terrein. Verder was er een ergotherapeute van het Vrijthof aanwezig om aanwijzingen te geven, zodat men veiliger op een scootmobiel kan rijden.
De cursus werd in goede stemming afgesloten. Iedereen kwam in het bezit van een certificaat. Veilig Verkeer reikte een fraaie tas uit met daarin een nuttig boekje met verkeersregels voor scootmobielen. De deelname had in de ogen van de organisatoren wel groter mogen zijn, maar de weersomstandigheden werkten niet mee. Merkwaardig genoeg hadden de deelnemers daarvan bij het buitengedeelte geen enkele hinderDe agenda is met de keuze van de routes zorgvuldig samengesteld en bevat daardoor veel variatie

De kalender van Flipje op wielen ziet er verder als volgt uit:
11-12-13-14 juni: deelname avondvierdaagse Passewaaij.
19 juni: verrassingstocht
24 juli: toertocht omgeving Ophemert met bezoek kersenboomgaard.
21 augustus: toertocht omgeving Maurik.
23 augustus: tweede scootmobielcursus.
18 september: toertocht Alphen via de pont.
16 oktober: toertocht Beneden-Leeuwen via de brug 

Omdat 22 Mei niet mogelijk is is de toertocht verplaats naar 29 Mei


foto's cursus 19 April 2024
Druk hier om verslagen met een link naar de foto's van de toertochten vanaf 2022 te zien.