TIEL – Met een interessante vaardigheidscursus is Flipje op wielen het nieuwe programma gestart

 
Deze cursus wordt in augustus herhaald voor diegene die de cursus in april gemist hebben. Verder zijn er zes toertochten ingepland, is ook deelname aan de avondvierdaagse mogelijk


De cursus bestond uit twee delen. De toehoorders kregen in projectievorm meerdere verkeerssituaties voorgeschoteld. Veilig Verkeer gaf daarbij uitleg, tips en adviezen. De deelnemers kregen volop gelegenheid om vragen te stellen. Aansluitend kon in de verkeerstuin van Vrijthof in praktische zin geoefend worden. Er was ondermeer een remproef en oneffen terrein. Verder was er een ergotherapeute van het Vrijthof aanwezig om aanwijzingen te geven, zodat men veiliger op een scootmobiel kan rijden

.
De cursus werd in goede stemming afgesloten. Iedereen kwam in het bezit van een certificaat. Veilig Verkeer reikte een fraaie tas uit met daarin een nuttig boekje met verkeersregels voor scootmobielen. De deelname had in de ogen van de organisatoren wel groter mogen zijn, maar de weersomstandigheden werkten niet mee. Merkwaardig genoeg hadden de deelnemers daarvan bij het buitengedeelte geen enkele hinder


foto's cursus 19 April 2024

Flipje op wielen geniet volop van mooie herfttocht


TIEL – Hoe mooi het Betuwse landschap is hebben de deelnemers aan de laatste toertocht van Flipje op wielen ondervonden.

De omgeving van Ommeren vormde het passende decor voor een werkelijk prachtige herfsttocht. Het was 22 kilometer lang een aaneenschakeling van kleurrijke beelden met als afwisseling vrolijke dieren in groene weilanden.

Met deze toertocht sloot Flipje op wielen een uitzonderlijk geslaagd seizoen af. De organisatie begroette bij alle ritten meer dan twintig deelnemers, met tweemaal een top van vijf-en-twintig. De verrassingstocht naar Appeltern met een lunch bij restaurant Moeke Mooren vormde een attractief element in het programma. Bij nagenoeg alle data waren de weergoden de organisatie gunstig gezind.
De laatste toertocht begon met een eerbetoon aan oud-voorzitter Jan de Wild, die recent op 88-jarige leeftijd overleed. Hij was nauw betrokken bij het realiseren van de stichting en bekleedde geruime tijd de voorzittersfunctie. De deelnemers lieten hun medeleven blijken door een minuut stilte in acht te nemen.Foto's Ommeren   

Flipje op wielen rijdt vrolijk door Buren en omgeving.


TIEL – De toertochten van Flipje op wielen trekken al het gehele seizoen grote deelname. Bij de laatste editie was het niet anders. Voor de rit naar Buren en omgeving stapten liefst 25 deelnemers in de scootmobiel. Het betekende een  evenaring van het bestaande record.


De route van laatste tocht liep over de brug van rijksweg naar Zoelen. Vervolgens door het uitgestrekte landschap naar Buren. Midden in het bezienswaardige stadje was een stop gepland om even bij te praten. Voor het tweede deel gingen de rijders door de bekende historische poort en langs de karakteristieke panden in het centrum. De terugweg naar Tiel leidde over interessante binnenwegen. De overwegend vrolijke dieren leverden daarbij een waar kijkspel op. Bewoners kwamen overal naar buiten om even te kijken, foto’s te maken en zelfs complete filmpjes. Ook automobilisten bleven sponstaan stilstaan voor spontane begroetingen.
Flipje op wielen besluit op woensdag 11 oktober het seizoen met een toertocht in de richting Ommeren. De start is om 13.30 uur vanuit de verkeerstuin van Vrijthof. we rijden deze toertocht met een snelheid van 12 km per uur  Aanvankelijk hebben voor deze herfstrit andere data en routes op de kalender gestaan, maar werkzaamheden aan wegen en dijkdelen maakten een omzetting noodzakelijk


Foto's Buren
Blijdschap en verrassingen bij toertocht Flipje op wielen

TIEL – De verrassingstocht van Flipje op wielen naar Appeltern is een feestelijk evenement geworden. Opvallend was de uiting van blijdschap bij de deelnemers, die met bus en vrachtauto naar het Maas en Waalse dorp werden gebracht om van daaruit zelf terug te rijden. Aan de toertocht nam het maximale aantal van 25 berijders van een scootmobiel deel. In het programma waren attractieve tussenstops opgenomen.

De start vond plaats op de parkeerplaats van de sporthal Westroijen in Tiel met het inladen van de scootmobielen en de deelnemers. Noodzakelijk om restaurant Moeke Mooren te bereiken en voldoende accuvermogen te behouden voor de terugreis. Mede door de omvangrijke en zorgvuldige voorbereiding verliep dat proces vlekkeloos.
Bij het moderne hotel-restaurant in Appeltern genoten de deelnemers van een uitgebreide lunch, waarbij het werkelijk aan niets ontbrak. Het was gelijktijdig een prettig samenzijn met een hoog sociaal gehalte. Toen de terugtocht startte met eigen scootmobiel waren er uitsluitend blijde gezichten. Bovendien waren de weersomstandigheden ideaal. De lange stoet slingerde zich door het prachtige Maas en Waalse landschap en kreeg onderweg het ene compliment na het andere.
Het traject liep via Altforst naar Boven-Leeuwen en vervolgens naar Beneden-Leeuwen. In deze laatste plaats wachtte bij lunchcafé Ohlala een nieuwe verrassing op het terras met koffie en gebak. Het laatste deel van de rit ging over de Prins Willem Alexanderbrug naar Echteld met een klein omweggetje door de Pijpstraat (beter bekend als De Pijp) om de bloemenpracht van deze bekende wijk te bewonderen. Met het passeren van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Prins Bernhardsluis kreeg de dag zelfs een vrolijk einde door de opgewekte sfeer in de groep.
Foto's Appelthern
Flipje op wielen in z’n nopjes met Maas en Waal-toertocht


TIEL – De toertocht van Flipje op wielen naar Maas en Waal – met Alphen als centraal punt – was een aaneenschakeling van blijde momenten en talloze uitingen van waardering. De dubbele overtocht met de veerpont Pomona vormde een aparte attractie. Wel is duidelijk geworden dat met de omvangrijke deelname bij de toertochten het vooraf aanmelden een vereiste is om de organisatie goed op te zetten.


Met de komst van liefst 24 berijders van scootmobielen was het een drukte van belang op de Waalkade. Eenmaal overgezet naar de overkant van de rivier met de Pomona ging de route door het centrum van Dreumel en vervolgens naar Alphen. Vanaf de dijk konden de deelnemers genieten van prachtige landschappen en waterpartijen aan de Maas. Eenmaal in Alphen was er een aangename pauze op het terras en vervolgens een mooie rit door het dorp met een vermakelijke routewisseling. Het tweede deel van de tocht leidde naar Wamel om van daaruit door te rijden naar de veerpont voor een overtocht naar Tiel
 


Foto's Alphen aan de MaasFlipje op wielen toert met veel deelnemers naar Geldermalsen  

TIEL – Het kan niet op bij Flipje op wielen waar het om de interesse gaat bij de berijders van een scootmobiel. Deze keer stonden er 22 kandidaten gereed voor een toertocht naar Geldermalsen.

De bonte stoet trok deze keer op het eerste stukje langs het winkelcentrum Rauwenhof. Hier keken meerdere bezoekers verrast op, evenals de bewoners van de wijk. De route leidde vervolgens naar Kerk-Avezaath waar via een oversteek van de provinciale weg richting Geldermalsen werd gekozen. Via het stadscentrum belandde het gezelschap op de Markt voor een korte tussenstop. Op de terugweg volgde een tweede pauze met een bezoek aan de kersenstal van de firma Blom.
De reeks activiteiten krijgt in de volgende maanden een vervolg met op woensdag 19 juli een toertocht naar Alphen in het Land van Maas en Waal. De deelnemers steken hiervoor met de veerpont Pomona de Waal over. In verband hiermede is het vertrek vanaf de veerstoep.

Foto's Geldermalsen


Flipje op wielen: record bij de eerste toertocht 

TIEL – Een mooiere start van het  seizoen was niet denkbaar voor Flipje op wielen. Uitstekende weersomstandigheden en een nieuw record met liefst 25 deelnemers voor de toertocht naar Erichem. Mede door de vrolijke stemming in de groep ontstond een optimaal sfeertje. Bij het passeren gaven meerdere kijkers uiting aan hun waardering voor het initiatief.  

Het traject kende een lengte van 20 kilometer. Halverwege was er bij Prince Heerlijk in Erichem gelegenheid om op een terrasje even te genieten van een drankje alvorens huiswaarts te rijden. Flipje op wielen zet het programma voort met deelname aan de avondvierdaagse in Passewaaij op 13-14-15-16 juni. Geïnteresseerden dienen hierbij wel rekening te houden met een verplichte aanmelding vooraf (telefonisch, per email of via de website button activiteiten). Er wordt gereden met een aangepaste snelheid.
De reeks toertochten gaat verder op woensdag 21 juni in de richting Geldermalsen. Geheel nieuw is de verrassingstocht op woensdag 19 juli met een attractief programma. Daarna komen er op de woensdagen 16 augustus, 13 september en 4 oktober toertochten naar Alphen, Buren en Ophemert.

Foto's Toertocht Erichem


Flipje op wielen beleeft veel vreugde aan avondvierdaagse

TIEL – Vier dagen een zonovergoten route, een zichtbare dosis plezier en een feestelijke muzikale binnenkomst met showen van de welverdiende medailles. Ziedaar de ingrediënten voor Flipje op wielen tijdens de avondvierdaagse in Passewaaij. Een evenement waarbij de rijders in de scootmobielen te midden van de wandelaars vertoefden.

De avondvierdaagse kende IKC Prins Maurits aan het Hooibeestje als startlocatie. De organisatie had een aantal routes uitgezet waarbij ook enig puzzelwerk te pas kwam, maar oplossingen kwam vlot boven drijven. Mede door de medewerking van de Tielse muziekverenigingen werd de intocht op de laatste avond een waar feestje.
De reeks activiteiten krijgt in de volgende maanden een vervolg met op woensdag 19 juli een toertocht naar Alphen en daarna op de woensdagen 16 augustus de verrassingstocht, op 13 september en 4 oktober toertochten naar Buren en Ophemert. In de meeste gevallen wordt er vertrokken vanaf Vrijthof (13.30 uur). Alleen voor de richting Alphen is dat bij de veerpont vanwege de afvaartijden van de pont.om 13:15 uur Alle bijzonderheden (ook foto’s) van Flipje op wielen staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button activiteiten, nieuws en foto’s). Hier zijn ook bijzonderheden te vinden van de toertochten afzonderlijk.

Foto's Avondvierdaagse 2023Scootmobiel cursus van Flipje op wielen slaat aan

TIEL – Flipje op wielen oogstte veel lof met de gratis cursus voor berijders van scootmobielen. De animo was groot, maar door enkele afzeggingen zat er net geen nieuw deelnamerecord in. Wel was er sprake van een aandachtig gehoor bij de uitleg van Veilig Verkeer. SZR gaf nuttige tips op het vlak van houding en bediening.

De cursus speelde zich af in de mobiliteitstuin van Vrijthof aan de Burgemeester Meslaan. De deelnemers deden hierbij extra ervaring op via kleine proeftrajecten. Hierbij stond de vaardigheid in het besturen van de scootmobiel centraal. Door de steeds toenemende verkeersdrukte een blijvend aandachtspunt zo bleek uit de testen. De cursus werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel en de Regio Rivierenland.

Na afloop kregen alle deelnemers een oorkonde als bewijs van deelname. Inmiddels is ook het complete programma van Flipje op wielen voor de toertochten bekend. De reeks omvat zeven activiteiten. De start is op woensdag 24 mei in de richting Erichem, gevolgd door deelname op 13-14-15-16 juni aan de avondvierdaagse in Passewaaij. Daarna staat op de kalender een toertocht naar de richting Geldermalsen aangegeven op woensdag 21 juni. Geheel nieuw is de verrassingstocht op woensdag 19 juli met een attractief programma. Daarna komen er op de woensdagen 16 augustus, 13 september en 4 oktober toertochten naar Alphen, Buren en Ophemert.
In de meeste gevallen wordt er vertrokken vanaf Vrijthof (verzamelen 13.15 uur, vertrekken 13.30 uur). Alleen voor de richting Alphen is dat bij de veerpont. Alle bijzonderheden (ook foto’s) van Flipje op wielen staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button activiteiten, nieuws en foto’s). Hier zijn ook bijzonderheden te vinden van de toertochten afzonderlijk.
Inschrijven kan bij: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com of via de website www.flipjeopwielen.nl (formulier staat onder button activiteiten)
 

Foto's RijvaardigheidscursusToertocht  Maurik 21 september 2022

Flipje op wielen blij met grote deelname Rijntocht.

TIEL – Voor de toertocht van Flipje op wielen naar de omgeving van Maurik bestond grote animo. Even leek het vestigen van een nieuw deelnemersrecord dichtbij, maar enkele afzeggingen van het laatste moment hielden dat tegen. Nu bestond de stoet uit ruim twintig deelnemers.

Bij  elkaar oogde het gezelschap als een lang bewegend lint, dat met verve door het Betuwse landschap trok. Overal trokken de keurig in het gelid rijdende scootmobielen de aandacht. Meermalen klonk er applaus vanaf de kant voor het initiatief van Flipje op wielen.
De tocht startte vanaf hotel Van de Valk, waar omroep Gelderland present was voor het maken van interviews met een aantal deelnemers. In een later stadium worden ook nog opnamen voor televisie gemaakt. In het eerste deel leidde het traject ook over de Rijndijk met een tussenstop bij restaurant De Waterspiegel op het Eiland van Maurik. De rijders konden hierbij genieten van prachtige uitzichten op de rivier en de verschillende campings.
Flipje op wielen heeft er nu vijf toertochten opzitten, alsmede een succesvolle deelname aan de avondvierdaagse in Passewaaij. De tocht naar Maurik vormde het slot van dit nog lopende seizoen. Er wordt nog nagedacht over een eventuele toegift en een activiteit in de gezelligheidssfeer voor later in het jaar. In hoeverre daaraan gestalte kan worden gegeven is nog niet bekend.
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s).


Foto's Toertocht Maurik


Scootmobiel cursus Flipje op wielen op vrijdag 16 september


Scootmobiel cursus Flipje op wielen slaat aan.
TIEL – De opfriscursus voor berijders van scootmobielen, die Flipje op wielen organiseerde in samenwerking met SZR en Veilig Verkeer, is bijzonder succesvol verlopen. Bovendien was de animo aanzienlijk groter dan voorgaande jaren.


De deelnemers legden ook met succes een rijvaardigheidstoets af in de mobiliteitstuin van Vrijthof en kregen na afloop een fraai certificaat uitgereikt. Zij deden niet alleen extra ervaring op, maar kregen vooraf ook een belangrijk stuk voorlichting. Daarbij werden meerdere verkeerssituaties besproken. Ook de betekenis van verkeersborden kwam uitvoerig aan de orde alsmede de toepassing van voorrangsmaatregelen. De cursus werd mede mogelijk gemaakt door Veilig Verkeer Nederland. de gemeente Tiel en de Regio Rivierenland.

Foto's Rijvaardigheids cursus 2022


Toertocht Beneden Leeuwen 24 augustus 2022

Flipje op wielen rijdt door zonovergoten Maas en Waal

TIEL – De toertocht van Flipje op wielen naar het Land van Maas en Waal is een voltreffer geworden. Niet alleen door de gevarieerde route, maar nog meer door de vrolijke stemming bij de deelnemers. Bovendien vormde de overtocht met de veerdienst Pomona in Tiel een attractie.
Zestien rijders onder toezicht van zes begeleiders trotseerden de toch wel hoge temperatuur om het spektakel mee te maken. Zij werden vlekkeloos afgezet op de veerstoep van het zonovergoten Maas en Waal. De stoet reed daarna via een stukje Waaldijk naar Wamel om vervolgens via binnenwegen koers te zetten naar Beneden-Leeuwen. Onderweg viel te genieten van veel landschappelijk schoon.
Flipje op wielen trok in het centrum van Beneden-Leeuwen veel bekijks en ontlokte bij meer mensen de kreet: prachtig dat ze dit doen. In deze plaats vond een ruime pauze plaats, alvorens koers te zetten naar de Waalbrug. Via deze imposante oversteek van de rivier reed het gezelschap naar hotel Van der Valk.

Foto's Toertocht Beneden Leeuwen


Toertocht Ophemert 27 juli 2022

Flipje op wielen geniet intens, vooral van kersen

TIEL – De uitgestelde toertocht van Flipje op wielen naar de omgeving Ophemert en Wadenoijen is een doorslaand succes geworden.

Het traject leidde de scootmobielrijders via de Waaldijk eerst in de richting Ophemert. De geplande koffiepauze kwam door omstandigheden te vervallen, maar werd in een later stadium gecombineerd met een bezoek aan de kersenboomgaard in Wadenoijen. Hier genoot iedereen op het terras van de bedrijvigheid om zich heen en ging menige doos kersen mee naar huis.

Foto's Toertocht Ophemert


Toertocht Ochten 22 juni 2022

Flipje op wielen blijft er vrolijk op los toeren

TIEL – Flipje op wielen trekt veel bekijks. De stoet van actieve scootmobielrijders oogst bovendien overal applaus voor het initiatief om fraaie toertochten uit te zetten. Recent naar de omgeving Ochten en op woensdag 20 juli richting Ophemert met de mogelijkheid om kersen te eten.

Het traject naar Ochten liep via Echteld en IJzendoorn. De deelnemers genoten daarbij van een stralend zonnetje. De terugweg over de Waaldijk leverde talrijke mooie vergezichten op. Het programma krijgt woensdag 20 juli een vervolg met een toertocht in de richting Ophemert. Het vertrek is om 13.00 uur op de binnenplaats van de Vier Gravinnen.
De rit naar Ophemert kent een lengte van 20 kilometer met twee tussenstops. Eerst voor een koffiepauze en later in Wadenoijen voor een mogelijkheid om kersen te kopen. Daarna is de terugtocht naar Tiel. De kosten voor deelname zijn vijf euro, dranken en kersen voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.
Verder in het seizoen staat een toertocht gepland op de woensdagen 24 augustus, een cursus scootmobiel rijden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september en tot slot een toertocht op woensdag 21 september. De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.
Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website. 


Foto's Toertocht Ochten


Verslag Avondvierdaagse 14 t/m 17 juni 2022

Flipje op wielen enthousiast over zonnige avondvierdaagse

TIEL – Tussen de reguliere toertochten door heeft Flipje op wielen met succes deelgenomen aan de avondvierdaagse in Passewaaij. Een feestelijk evenement, alle dagen overgoten met stralende zonneschijn. In de scootmobielen genoten de deelnemers volop van de tochten over tien kilometer.

De start was steeds bij IKC Prins Maurits aan het Hooibeestje 2 in Tiel. Gedurende de ritten waren er talloze complimenten van belangstellenden langs de route, alsmede complimenten van de mensen op de controleposten. Flipje op wielen paste de snelheid aan om in het zicht van de wandelaars te blijven. Deze ’’integratie’’ verliep voorbeeldig.
De laatste dag kreeg een feestelijke afsluiting met een muzikale intocht via het winkelcentrum in Passewaaij naar de feesttent en de uitreiking van de medailles. Opnieuw was er veel bekijks en klonken woorden van waardering.
Op woensdag 22 juni wordt het programma van de toertochten hervat in de richting Ochten met als vertrekpunt hotel Van der Valk aan de Laan van Westroijen 10 in Tiel om 13.00 uur. De lengte bedraagt circa 22 kilometer, kosten van deelname zijn vijf euro. Iedereen met een scootmobiel kan meedoen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.
Verder in het seizoen staan toertochten gepland op de woensdagen 20 juli en 24 augustus, een cursus scootmobiel rijden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september en tot slot van het seizoen een toertocht op woensdag 21 september.
De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg. Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Ook is aanmelden voor de toertochten mogelijk via deze website.

Foto's avondvierdaagse
 

Toertocht Buren 18 mei 2022

Flipje op wielen geniet volop van het Betuwse landschap

TIEL - De eerste toertocht van Flipje op wielen in het nieuwe jaar droeg een meerzijdig karakter. Enerzijds genoot het bonte gezelschap in scootmobielen intens van het Betuwse landschap, anderzijds was er verdriet vanwege het overlijden van bestuurslid Ria Huibers

Bij start in de verkeerstuin van Vrijthof stonden zestien deelnemers klaar voor een rit van 22 kilometer. Trajectleider Hans Mulders schetste vooraf de betekenis van Ria Huibers voor Flipje op wielen, waarna het gezelschap een minuut stilte in acht nam alvorens te vertrekken.
De rit leidde in eerste instantie naar Kerk-Avezaath en vervolgens langs de Zoelense molen binnendoor naar Buren. Overal waren er spontane uitingen van nieuwsgierige kijkers en klonken er waarderende woorden. De binnenkomst in het historische Buren vormde een soort happening met een tussenstop bij restaurant De Hofhouding. Speciale aandacht was er voor enkele parmantige hondjes, die vrolijk met hun baasje meereden.
De terugtocht verschafte de deelnemers een weidse blik over de talrijke landerijen. De rit eindigde met een route langs het Zoelense bos met kasteel en kerk als blikvangers. Mede door de gunstige weersomstandigheden ontpopte de toertocht zich tot een echte
belevenis.
Flipje op wielen organiseert op woensdag 22 juni opnieuw een interessante tocht voor mensen met een scootmobiel. De route wordt
binnenkort bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen echter al eerder gezellig gaan toeren, namelijk van 14 tot en met 17 juni tijdens de avondvierdaagse in Passewaaij. Ook hiervan volgen nadere gegevens.
Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaand adres:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de nieuwe website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s), met de duidelijke
aanwijzing om de naam bij het oproepen hiervan volledig in de tikken. Dit laatste om verwarring te voorkomen. Op de website staat ook een aanmeldingsformulier

Foto's Toertocht Buren